poniedziałek, 5 kwietnia 2021

Syrop z kiwi i cebuli na gól gardła.

 

Dojrzałe owoce kiwi.

 

 

 Składniki :
4 dojrzałe kiwi
4 średnie cebule
1 średni por
cukier trzcinowy
1-2 łyżki miodu naturalnego 
 

Sposób wykonania : 
 Cebulę obierz z łupin, pokrój w kostkę. Pora oczyść posiekaj na cienkie plasterki. Kiwi obierz, pokrój na plasterki. Posiekaną cebulę , pora i kiwi wrzuć do słoja, zasyp cukrem, wymieszaj. Słój zamknij i odstaw na noc w ciepłe miejsce. Rano przecedź syrop przez gazę , dodaj miód, wymieszaj. Gotowy syrop przelej do słoiczka, przechowuj w lodówce nie dłużej niż kilka dni.

        Zastosowanie : 

 Syrop ten łagodzi silne infekcje gardła i strun głowowych. Pij 3 razy dziennie po łyżce. Syrop ten możesz podawać dzieciom.




                              

 Życzę dużo zdrowia !

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz