Natka pietruszki ma wiele cennych właściwości. |
Składniki :
3 łyżki świeżej natki pietruszki
100 ml oliwy z oliwek tłoczonej na zimno
Sposób wykonania :
Natkę pietruszki opłucz, osusz, drobno posiekaj, dodaj oliwę i zmiksuj na gładką papkę.
Gotowy olejek przelej do czystej małej buteleczki lub słoiczka, szczelnie zamknij. Przechowuj w lodówce, a tuż przed użyciem mocno wstrząśnij.
Zastosowanie :
Mycie zębów, płukanie jamy ustnej. Olejek ten służy również do odtruwania organizmu z toksyn. Rano, na czczo, płuczemy starannie jamę ustną olejkiem przez około 10 minut. Tak długo, aż konsystencja olejku stanie się mleczna. Następnie wypluwamy olejek , nie wolno go połykać ! Olejek ten podczas płukania wiąże ze sobą trucizny, toksyny, zarazki oraz normalizuje odczyn pH w jamie ustnej. Przeprowadzany regularnie zabieg odtruwa cały organizm i rozjaśnia zęby.
Czas przydatności :
Do jednego miesiąca w lodówce.
Życzę zdrowia !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz