Natka pietruszki. |
Składniki :
1 łyżka posiekanej zielonej natki pietruszki
1 filiżanka gorącego rosołu
Sposób wykonania :
Natkę
pietruszki umyj, posiekaj drobno, wsyp do filiżanki wypełnionej gorącym
rosołem. Wypij gorący rosół ( jak tylko odrobinę przestygnie, aby nie
poparzyć sobie ust ). Najlepszy jest domowy rosół np. z kurczaka. Pij
dwa razy dziennie. Jeśli ktoś nie lubi rosołu to może posiekaną natkę
pietruszki dodać do innych potraw np. posypać nią kanapki lub zupę.
Natka pietruszki wzmacnia nasz organizm ponieważ zawiera dużo witaminy C
( więcej niż cytrusy ! ), oraz żelaza. Doskonale więc nadaje się do
walki z przeziębieniem, ale nie tylko bo zawarte w niej związki
doskonale wpływają na nasz wzrok i cerę. Tak więc polecam pić taki
rosołek częściej, nie tylko wtedy gdy jesteśmy przeziębieni.
Życzę dużo zdrowia !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz