Kłącze imbiru. |
Składniki :
2 duże korzenie imbiru
50 dkg płynnego miodu
Sposób wykonania :
Imbir
umyj, obierz ze skórki np. za pomącą łyżeczki do herbaty. Zetrzyj na
tarce o małych oczkach. Wymieszaj dokładnie z miodem , przełóż do
czystego słoika. Słoik zamknij wieczkiem i przechowuj w lodówce.
Stosowanie :
Profilaktycznie zaleca się spożywanie 2-3 łyżek dziennie.
Taki miód ma działanie rozgrzewające , poprawia krążenie , hamuje powstawanie komórek nowotworowych oraz oczyszcza nerki.
Imbir
jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy, które blokują rozrost komórek
nowotworowych. Zawiera on także substancje antybakteryjne,
przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Imbir rozszerza naczynia krwionośne
przez co poprawia krążenie. Kontroluje wydzielanie soku żołądkowego
dzięki temu wspomaga trawienie.
Życzę dużo zdrowia !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz