poniedziałek, 26 sierpnia 2024

Napar ziołowy obniżający poziom cukru we krwi.

 

Morwa biała.

 

 Składniki :

50 g suszonych liści morwy białej

25 g suszonych liści pokrzywy

25 g suszonego korzenia mniszka lekarskiego

Sposób wykonania :

 Wyżej wymienione zioła powinny mieć postać rozkruszoną . Wszystkie zioła dokładnie wymieszaj, przesyp do suchego słoika, zamknij wieczkiem. Przechowuj w ciemnym miejscu. 

     Stosowanie :

 1 łyżkę przygotowanej mieszanki wsyp do szklanki, zalej do pełna wrzątkiem. Parz pod przykryciem przez 20 minut. Następnie odcedź przez gęste sitko. Pij ciepły jeszcze napar 3 razy dziennie na 15 minut przez posiłkami.

     Właściwości :

 Napar ten obniża poziom cukru we krwi, zmniejsza apetyt na słodycze, wspomaga pracę trzustki. Pomaga usunąć z naszego organizmu szkodliwe metabolity. Działa ochronnie na nerki, co jest szczególnie ważne dla osób, które zmagają się z cukrzycą od dłuższego czasu. 


 

   Życzę zdrowia ! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz